Autobedrijf Rom van Vlimmeren, Autobedrijf, Garage, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, onderhoud, APK keuring, distributieriem, tweedehands auto, grote onderhoudsbeurt, winterbanden, Fiat dealer.

Al meer dan 40 jaar gepokt en gemazeld in de Italiaanse automerken Alfa Romeo, Fiat en Lancia.

Autobedrijf Rom van Vlimmeren, dé Alfa Romeo, Fiat en Lancia specialist.

Werkzaamheden van Autobedrijf Rom van Vlimmeren

Autobedrijf Rom van Vlimmeren is dé Italiaanse autospecialist van West Brabant,
met specialisatie in de merken Alfa Romeo, Fiat en Lancia.

Dit zijn de diensten die wij voor u uit kunnen voeren:
- APK keuringen.
- Onderhoudsbeurten, regulier onderhoud zoals distributieriem vervangen, remblokken, koppelingen, wiellagers, draagarmen, etc.
- Airco service.
- Banden (de)montage, balanceren en uitlijning.
- Diagnose stellen, revisiewerkzaamheden.
- Schadeherstel.
- Occasions inkoop en verkoop.
- Onderdelen verkoop (zowel gebruikt van Alfa Romeo als nieuwe onderdelen van originele kwaliteit).

Distributieriem Alfa Romeo

Auto onderhoud is bij iedere auto een jaarlijks terugkomend voorval. Wij adviseren dat ongeacht hoeveel kilometers u rijd in een jaar, om tenminste een keer per jaar uw olie te laten verversen en oliefilter te vervangen. Door veel mensen wordt de fout gemaakt door te lang door te rijden met dezelfde olie, waardoor de olie in de motor gaat aankoeken en er zogenaamde sludgevorming ontstaat. Een gevolg hiervan kan zijn dat er allerlei storingen ontstaan in de motor en de auto meer benzine gaat verbruiken. Vooral bij auto's waar doorgaans rustig mee gereden wordt, of alleen hele korte afstanden is dit een veelvoorkomend probleem.

Bij de APK keuring laten wij uw auto keuren bij een onafhankelijk keuringsstation. Na de keuring nemen we met u contact op ofdat de auto goedgekeurd is, of als de auto afkeurpunten heeft, welke deze zijn en wat dit voor u gaat kosten. De APK keuring is  een periodieke keuring, maar wij houden u op de hoogte wat u in de toekomst aan onderhoud kan verwachten.

Sommige auto's zijn uitgerust met een distributieketting, maar er zijn ook auto's uitgerust met een distributieriem. Voor een distributieriem gelden onderhoudsintervallen, welke per merk en type auto kunnen verschillen. In het instructieboek van uw auto staat meestal de onderhoudsinterval van uw distributieriem. Let wel, deze interval dient strict nageleefd te worden, Als u de onderhoudsinterval overschrijft, bestaat de kans dat de distributieriem breekt en er ernstige motorschade optreedt.

Om uw auto kwalitatief goed te onderhouden leveren wij producten van onderstaande merken:

Magneti Marelli, auto onderdelen, leverancier auto onderdelen, originele onderdelen.Motorolie ENIForte, brandstoftoevoeging

Een jaarlijks terugkomend punt als het gaat om onderhoud van uw auto is olie verversen. Er gaan veel verhalen rond over de zin en onzin van het olie verversen. De laatste jaren is dit steeds belangrijker geworden bij de hedendaagse automobielen.
Eerst even een paar belangrijke punten van motorolie op een rijtje:

      - Motorolie zorgt voor smering en oliefilm van de draaiende delen in de motor.
- Motorolie zorgt voor koeling van de motor.
- Motorolie zorgt voor afvoer van vuil en gruis.
- Het beschermt tegen oxidatie van de motordelen.

Dit zijn de belangrijkste taken van motorolie.
De olieverversingstermijn van moderne auto’s is veel meer opgeschoven ten opzicht van vroeger. Toen moest je soms al om de 5.000 kilometer olie verversen, tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer soms al de norm. Toch is het beter als u eerder olie ververst dan dat de fabrikant soms voorschrijft. Hoe zwaarder de olie wordt belast, hoe eerder deze aan een verversingstermijn toe is. Dit komt voor bij:

Maar wat kunnen de gevolgen zijn van niet op tijd olie verversen?

Op den duur wordt motorolie schraal en zorgt deze voor een slechtere smering tussen de draaiende delen in de motor. Hierdoor ontstaat er mogelijk motorschade, zoals versleten nokkenassen.
In motorolie zitten zogenaamde dopes, een chemisch toevoegmiddel wat zorgt voor een betere smering en koeling. Als deze dopes uitgewerkt zijn functioneert de olie niet meer voor de volle 100%.

1. Wat vaak voorkomt bij moderne motoren is een verstopte carterontluchting. De dampen van de motorolie worden nu terug de motor in geblazen, maar op het moment dat de motorolie sterkt vervuild is,  gaat de olie klonteren en slippen de kanalen dicht van de carterontluchting. In het ergste geval ontstaat er vermogensverlies en overdruk en kan dit zelfs leiden dat een oliekeerring eruit wordt geperst.
2.  Te lang met dezelfde motorolie doorrijden kan inwendige vervuiling in de motor en voornamelijk de inlaatkanalen veroorzaken. Gevolg hiervan is vermogensverlies, een hoger brandstofverbruik en storingen doordat sensoren verstopt raken door de inwendige vervuiling.
3.  Motorolie zorgt ook voor smering van de turbo. Als olie niet op tijd wordt ververst en er veel black sludge optreed, kan het zijn dat de turbo vastloopt en niet meer functioneert. Slechte smering, vervuiling van motorolie of black sludge zijn ook hoofdoorzaak van het falen van de turbo.

De juiste motorolie.

Er zijn heel veel verschillende soorten olie met verschillende specificaties. Maar wat is de juiste olie voor mijn auto? Voor veel moderne auto’s is dit heel specifiek en wordt dit door de fabrikant voorgeschreven in het instructieboek. Bij de Multiair en Twinair motoren van Alfa Romeo en Fiat wordt specifiek de 0W30 olie voorgeschreven. De aanduiding 0W30 is de viscositeitsgraad van de olie.

Het getal voor de W (in dit geval 0) is de viscositeit bij koude temperatuur. Hoe lager het getal, hoe dunner de olie.

Het getal na de W (in dit geval 30) is de viscositeit bij warme temperatuur. Ook hier geldt, hoe lager het getal, hoe dunner de olie.


Het verversen van de olie is dus van essentieel belang is om uw auto in goede technische staat te houden.

 

Volg ons op:

  

Onze openingstijden:

Maandag : 8:30 t/m 17:30
Dinsdag : 8:30 t/m 17:30
Woensdag : 8:30 t/m 17:30
Donderdag : 8:30 t/m 17:30
Vrijdag : 8:30 t/m 17:30
Zaterdag : 9:00 t/m 17:00
Zondag : Gesloten
   

's Avonds uw auto brengen of ophalen is ook mogelijk als u van tevoren telefonisch contact met ons opneemt. Tel. nr: 0167-534675
E-Mail: alfa@robaracing.nl