Ons bedrijf

Wie is Rom van Vlimmeren?

Rom van Vlimmeren is op 1 oktober 1976 op 22 jarige leeftijd voor zichzelf begonnen in Standdaarbuiten, waarvan de eerste vier jaar als universeel autobedrijf (alle merken).
In 1980 werd hij Daihatsu dealer en vanaf 1981 volgde ook het Alfa Romeo dealerschap. Tevens was hij een van de allereerste bedrijven in Nederland die APK keuringen deed verzorgen voor personenauto's.
Rom is in 1985 gestopt als Daihatsu dealer en is alleen met Alfa Romeo verder gegaan. In deze jaren werd het bedrijf een begrip in West-Brabant en omstreken, vanwege de gunstige ligging aan de snelweg A17 tussen Roosendaal en Moerdijk, maar ook doordat Rom niet alleen bedrijfsmatig bezig is met Alfa Romeo. Hij was namelijk ook erg fanatiek met dit merk in de autosport. In de jaren 1982, 1983, 1987 en 1988 was Rom actief in het Nederlands Kampioenschap Toerwagens, met niet onverdienstelijk succes. Hierdoor kreeg het autobedrijf extra naamsbekendheid en werd het een bekende naam onder de echte Alfisten. Ook is er verschillende keren een puzzelrit georganiseerd vanuit de SCARB, de officieuze Alfa Romeo club in Nederland.

Autobedrijf Rom van Vlimmeren is altijd een klein, compact bedrijf gebleven.  Persoonlijk contact met de klant en directe communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. De kracht van ons bedrijf is mede ontstaan doordat Rom zelf in alle takken van het bedrijf inzetbaar is, of zoals door hem zelf gezegd:
'Koop uw auto bij de man die hem ook repareren kan'.
Tot en met 1998 is Autobedrijf Rom van Vlimmeren officieel dealer geweest van Alfa Romeo. Sinds 1999 is het autobedrijf verder gegaan als servicedealer, maar het werd er niet minder druk, mede vanwege het toen ongekende succes van de Alfa Romeo 156.
Het bedrijf in Standdaarbuiten werd op 1 juli 2002 verkocht en in 2003 is er in Steenbergen nieuwbouw gepleegd.  Het jaar 2003 werd een sabbatical waar Rom zich op de nieuwbouw in Steenbergen richtte. Vanaf februari 2004 is Autobedrijf Rom van Vlimmeren  weer actief als Alfa Romeo, Fiat en Lancia specialist in Steenbergen (Noord-Brabant). Sinds januari 2014 is het bedrijf aangesloten bij de Magneti Marelli Checkstar garageformule.

Rom en Bas van Vlimmeren Alfa Romeo Fiat Lancia Abarth

Rom & Bas van Vlimmeren


Wie is Bas van Vlimmeren?
Bas van Vlimmeren is de zoon van Rom van Vlimmeren. Bij Bas is het Alfa virus er met de paplepel ingegoten. Al sinds zijn geboorte groeide hij op tussen de Alfa Romeo's en dit triggerde hem om in de voetsporen van zijn vader te treden.
Samen met zijn vader bracht hij zijn jeugd door op de kartcircuits en niet met onverdeeld succes. Na 10 jaar fanatiek te hebben gekart, besloot Bas te gaan studeren aan de IVA in Driebergen, dé automotive school van Nederland, om voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen.
Na het behalen van zijn IVA diploma in juni 2013, treedt hij bij zijn vader in de zaak om de fijne kneepjes van het autovak te leren. Sindsdien werkt Bas drie dagen in de week bij zijn vader. Twee dagen is Bas werkzaam bij HK Technics te Bergen op Zoom, een revisie bedrijf wat gespecialiseerd is in het reviseren van cilinderkoppen. Sinds 2015 heeft Bas zich volledig op het autobedrijf geconcentreerd en is hierin werkzaam als allround medewerker.
Vanaf 18 April 2018 zit Bas officieel als mede-vennoot in het bedrijf. Daarmee is de eerste stap gezet in de opvolging van het bedrijf.


De Historie in Foto's
Door de jaren heen is het bedrijf een aantal keren flink veranderd. Rom is begonnen in een vervallen pand aan de Oude Kerkstraat 83 te Standdaarbuiten. in 1976. Voordat hij uberhaupt met een autobedrijf kon beginnen moest eerst de boel grondig verbouwd worden:

Het begin voor Autobedrijf Rom van Vlimmeren

Het begin voor Rom

De twee bovenstaande foto's dateren van 1975/1976 nog voordat het bedrijf een oliewissel had uitgevoerd.

Verbouwing Autobedrijf Rom van Vlimmeren Opel

Ongeveer 1978, Rom was toen nog een universeel autobedrijf met de focus op Opel. Op deze foto wordt de eerste stap gezet naar de showroom.

Daihatsu dealer autobedrijf rom van vlimmeren standdaarbuiten

Nadat de eerste verbouwing voltooid was werd Rom in 1980 benaderd door Daihatsu Nederland om dealer te worden. In deze tijd was Daihatsu een opkomend merk met 4 verschillende modellen. Een jaar later werd er ook met Alfa Romeo een overeenkomst gesloten om dealer te worden.
Het huwelijk tussen Rom en Daihatsu duurde tot 1984.  Uiteindelijk voelde Rom zich meer thuis bij het Italiaanse Alfa Romeo, wat que uitstraling het tegenoverstelde is van Daihatsu.

Alfa Romeo Sud 1981

Begin jaren 80 had Alfa Romeo succes met de Alfa Sud. Via zijn toenmalige monteur kwam Rom in aanraking met de autosport en besloot in 1982 zelfs met de Sud te gaan racen op Zandvoort.

Alfa Romeo GTV jaren 80

Deze foto dateert van eind jaren 80, nog met de oude signalisatie van Alfa Romeo. Het bedrijf kende succes met op de foto zichtbaar de Alfa Romeo GTV, Alfa Romeo 33, Alfa 90 en de Alfa 75.

Agip pomp

Naast het Alfa Romeo dealerschap had het bedrijf ook een benzinepomp. In de eerste jaren werd dit gevoerd onder de Haan benzine, later werd dit opgevolgd door het Duitse Aral en vervolgens het Italiaanse Agip.  In 1997 stopte Agip met de activiteiten en werd de pomp opgeheven.

Update pand

Hier is Rom samen met zijn vrouw bezig om het pand een update te geven. De kleuren voor de Alfa Romeo dealers werden gewijzigd.

Standdaarbuiten jaren 90

De buitenkant van het pand werd ook voorzien van nieuwe signalisatie.  Deze foto is van begin jaren 90 toen ook de Alfa Romeo 164 werd gelanceerd.

 

Standdaarbuiten midden jaren 90

Deze kleuren van het pand hielden stand tot 2002, het laatste jaar van het bedrijf in Standdaarbuiten.

Pand steenbergen

Na anderhalf jaar bouwen is de oplevering van ons nieuwe pand een feit. Sinds 2004 zijn wij op deze locatie actief als Alfa Romeo specialist.

Verbouwing Steenbergen

Sinds zoon Bas in de zaak is getreden werd de volgende verbouwing ingezet. Het realiseren van de showroom.  Deze foto is van 2015.

 

Receptie

Ook werd de ontvangstruimte voor klanten en het magazijn aangepakt om het bedrijf een frisse look te geven.

Nieuwe garagedeuren

De uitstraling van de huidige situatie.